Detailansicht

NummerD1.8.2015
TitelPensionimi i pleqërisë në Zvicër - për anëtarët shqipfolës
Von24.10.2020 09.00 h
Bis25.10.2020 16.30 h
KursortVitznau, Hotel FloraAlpina
ReferentInnenRuzhdi Ibrahimi (Unia)
Freie Plätze16
   
PreiseMitgliederNichtmitglieder
KursgebührkostenlosCHF 820.00
VerpflegungkostenlosCHF 160.00
ÜbernachtungkostenlosCHF 190.00
Beschrieb
Si funksinon sistemi i pensionimit në Zvicër? Si bëhet llogaritja e viteve kontributive në Zvicër dhe në vendin e prejardhjes? Cilët hapa duhet të ndërmerren paraprakisht dhe cilat janë pasojat në rast të kthimit në vendin e prejardhjes? Pjesëmarrësit do të informohen edhe për vendkëshillimet dhe institutet e autorizuara, ku të interesuarit mund të drejtohen sipas nevojës.
Ziele
Pjesëmarrësit
  1. aftësohen dhe janë në gjendje të këshillojnë personat e rrethit të tyre, të ciët e flasin gjuhën shqipe, për çështjet e pensionimit të pleqërisë
Inhalt
Skruktura dhe funksionimi i  penisonimit të pleqërisë në Zvicër, marrëveshjet ndërshtetërore me vendet e prejardhjes, pasqyrë e vendkëshillimeve dhe institucioneve të autorizuara
Zielpublikum
Anëtarët aktiv, anëtarët e besueshëm, përfqësuesit e komisionit të ndërmarrjes, sekretarët sindikal shqipfolës
Hinweis
Ky seminari do do të mbahet vetëm në gjuhën shqipe.